top of page
Garrafades El Butlleti del Poble Garraf Noticias de Garraf

Para acceder a la Cursa pincha aqui: Cursa de Garraf 2020

Aqui os adjuntamos un link para visualizar los casos actuales de Coronavirus en Castelldefels. Se actualiza cada 3 días. Sólo tenéis que pinchar sobre Coronavirus Castelldefels.

IMG-20201220-WA0018%7E2_compress74.jpg

22/11/2020

La setmana passada van iniciar-se els treballs de condicionament del terreny, previs a l’inici de les obres, que tindran una durada aproximada de 6 mesos

Les màquines han començat a treballar ja als terrenys de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Els treballs formen part del projecte de renovació de la planta d’aigües residuals que té com a objectiu resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys.

Segons Jaume Monasterio, regidor de Serveis Urbans, “les obres suposaran una renovació total de la depuradora actual i permetran adaptar el servei a les necessitats actuals i futures del nucli de Garraf”.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.

El regidor adjunt de Serveis Urbans i Territorials a Les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, ha remarcat que “la renovació de la planta d’aigües donarà resposta, finalment, a una reivindicació de la població del nucli de Garraf, afectats des de fa anys pels problemes que genera l’actual depuradora, una infraestructura antiga i desfasada”. Josep Maria Martínez ha afegit que “la nova instal·lació donarà un servei dimensionat i adequat a les necessitats de les veïnes i els veïns”.

 

Leer más en El Eix Diari

Screenshot_20201105_011356_compress36.jp

04/11/2020

Els treballs, que tenen un cost de 800.000 euros, suposaran l’ampliació i la renovació total de la planta d’aigües residuals del nucli de Garraf i donaran resposta a una antiga petició veïna

L’Ajuntament de Sitges ha aprovat aquest dilluns en Junta de Govern Local l’adjudicació del contracte d’execució de les obres de renovació de la depuradora d’aigües residuals del nucli de Garraf.

Els treballs tenen com a objectiu adaptar el servei a les necessitats del Poble de Garraf i resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys. Les obres suposaran l’ampliació i renovació total de la depuradora, que finalment podrà donar un servei dimensionat i adequat a les necessitats del nucli de Garraf.

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del cost d’aquests obres, que tenen un pressupost de 800.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat degut a la sobresaturació.

 

Leer más en el  Eix Diari

Screenshot_20201105_215553_compress48.jp

05/11/2020

Las Casetes de la playa de Garraf, una de las principales postales turísticas de Sitges, han recibido el visto bueno de la dirección general del Patrimoni Cultural para declararlas Bien Cultural de Interés Nacional, y delimitar su entorno de protección.

 

Son Bien Cultural de Interés Local desde mayo del 2018. La alcaldesa, Aurora Carbonell, afirma que “hay que proteger el futuro de este patrimonio situado en una de las playas más fotografiadas del mundo”. Los orígenes de las casetas se remontan a los años 20 del siglo pasado, cuando las familias que iban a pasar los domingos en la playa construían pequeñas cabañas de caña para protegerse del sol. Las cabañas se fueron transformando en rudimentarias casetas de madera construidas directamente en la arena. En 1931 se inició la construcción de casetas elevadas sobre pilares.

 

Hay un conjunto de 33 casetas originales. Bien por los temporales, por bombardeos de la Guerra Civil o por la mala construcción, algunas tuvieron que ser reconstruidas. Actualmente solo una está habitada todo el año. /

 

La Vanguardia

Screenshot_20200906_232813_compress1.jpg

06/09/2020

Accidente de un escalador en la Falconera Ayer al mediodía un hombre de 46 años sufrió un accidente mientras escalaba las paredes de la Falconera.

El hombre cayó de una altura de 15 metros.

Al lugar se trasladaron los bomberos de Sitges, Policía local, Mossos y el personal de emergencias médicas.

El hombre estaba consciente y se ha fracturado una pierna, neumotórax y brecha en la cabeza y fue evacuado en Bellvitge.

En el momento del accidente estaba acompañado por su hermano.

SitgesActiu

Tren de mercancías pasa por la estación

28/07/2020

Las empresas públicas Adif y Adif AV iniciaron la noche del sábado pasado un conjunto de actuaciones ferroviarias en Catalunya por un valor de 280 millones, entre ellas parte del Corredor del Mediterráneo y la estación de La Sagrera, obras que afectarán este verano al servicio de trenes de Renfe.

Se procederá a adaptar el tramo Castellbisbal-Martorell-Nudo de Vila-seca (Tarragona) al ancho internacional, lo que permitirá a España conectarse con la red europea ferroviaria en diferentes vías.

Este proyecto se enmarca en las obras del Corredor del Mediterráneo, que unirá Algeciras (Cádiz) con la frontera francesa por Catalunya.

Estas obras se pusieron en marcha el pasado sábado y tienen la previsión de acabar el 15 de noviembre e incluirán la ampliación del gálibo del túnel de Martorell, de 1.068 metros, la adecuación de las condiciones de seguridad a la normativa vigente y adaptar su estructura a las nuevas dimensiones verticales y horizontales con las que se opera en Europa.

Se montará también un tercer carril y 30 aparatos de vía entre Martorell y el Nudo de Vila-seca, además de la consolidación de dos terraplenes entre las estaciones de La Granada y Lavern-Subirats.

Estas obras supondrán desvíos de trenes de mercancías que habitualmente pasan por la R4 y que ahora pasarán por la R2, con lo que muchos tendrán la oportunidad de encontrarse trenes de mercancías por Gavà. Sin embargo los horarios de estos trenes son información privada de ADIF.

Gava.Info

Screenshot_20200708_132458_compress51.jp

08/07/2020

Els treballs, que tenen un cost de prop d’1 milió d’euros, suposaran l’ampliació i la renovació total de la planta d’aigües residuals del nucli de Garraf, actualment obsoleta

L’Ajuntament de Sitges iniciarà durant la tardor les obres de renovació de la depuradora d’aigües residuals del nucli de Garraf. Els treballs tenen com a objectiu adaptar el servei a les necessitats del Poble de Garraf i resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys. 

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, ha explicat que “la renovació de la planta de tractament d’aigües residuals de Garraf era una necessitat urgent en la que hem estat treballant intensament durant l’últim any”. Monasterio ha afegit que “les obres, que començaran a principis de tardor, suposaran l’ampliació i renovació total de la depuradora, que finalment podrà donar un servei dimensionat i adequat a les necessitats del nucli de Garraf”. El regidor destaca també que “després de superar diferents obstacles, finalment l’Ajuntament podrà donar resposta a una petició veïnal de fa anys”.

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del cost d’aquests obres, que tenen un pressupost de 950.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat degut a la sobresaturació.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.

Leer más en  El Eix Diari

Screenshot_20200703_173023_compress52.jp

01/07/2020

Durant la temporada d’estiu l’embarcació Mayadi, recorrerà la costa per recollir els residus flotants a la superfície del mar

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa, avui dimecres, el nou servei de neteja al litoral. L’embarcació Mayadi recull els residus que suren fins a un metre de la superfície del mar, on els plàstics es converteixen en aliment per a diferents espècies, i poden acabar astorats als espigons on es convertirien en microplàstics. L’embarcació recorrerà diàriament la costa de Sitges a l’alçada de les boies, i té una capacitat de recollida de 27.000 m2/hora, de forma que diàriament pot acumular uns 25 quilograms de brossa.

El nou servei de neteja mecànic del litoral, incorpora a l’embarcació dos braços hidràulics que permeten recollir els residus de la superfície marítima, que s’introdueixen en un dipòsit, ubicat a la coberta de l’embarcació. A Sitges, el servei funcionarà en dies alternatius, un sí un no, fins a finals del mes d’agost a totes les platges del terme municipal. “És un primer pas per millorar no només la qualitat i els serveis de les platges, sinó que és també una aposta per millorar la sostenibilitat de la nostra parcel·la de mar”, afirma el regidor de Platges, Guillem Escolà. El recorregut de l’embarcació a la vila es pot seguir a temps real, a través de l’aplicació Marine Traffic, introduint el nom Mayadi Tres.

De combustió sostenible, l’embarcació disposa de motors ecològics, que inicien el trajecte amb benzina fins que activen l’ús de combustió per gas. Amb aquesta voluntat de preservació de l’entorn i per tancar el cicle, l’Ajuntament estudia la possibilitat de transformar aquests plàstics flotants del mar en teixits, per elaborar vestuari específic per als treballadors municipals o altres elements promocionals que permetin la seva creació amb plàstic reciclat.

Leer más en  El Eix Diari

Screenshot_20200624_193032_com.google.an

24/06/2020

Els bombers fan més de mig centenar de serveis al Garraf i Penedès per incendis i accident durant la nit de Sant Joan

La nit més màgina aquest any també s'ha convertit en la revetlla més atípica. Platges buides, discoteques tancades i moltes ganes de festa al carrer. La pirotècnia no ha faltat i ha posat la banda sonora a una nit diferent, però on no han faltat les celebracions, encara que de caire més familiar. Les policies dels municipis del litoral van començar a les sis de la tarda ha desallotjat les platges per evitar que la celebració de la revetlla es convertís en concentracions massives. 

Tot i que la celebració ha estat més reduïda, els Bombers de la Generalitat han treballat en més d'una cinquantena de serveis al llarg de la passada nit de Sant Joan, entre les 20.00h d’ahir i les 08.00h d’aquest matí, a les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Garraf. La majoria dels serveis han estat per atendre incendis en mobiliari urbà, vehicles i habitatges i focs de vegetació. A l'Alt Penedès s'han fet 14 serveis: deu per incendis en contenidors i vegetació, tres per accidents i una assistència tècnica. Al Baix Penedès, els serveis dels bombers durant la nit de Sant Joan han estat 22: 18 incendis de contenidors i vegetació, dos accidents i dues assistències tècniques. En el cas del Garraf, els bombers han atès 9 incendis de contenidors, cinc incendis per vegetació i dues assistències per accidents. Cap dels serveis ha estat qualificat com a rellevant per part dels bombers de la Generalitat.

A Vilanova i la Geltrú, fonts municipals han explicat que s'ha viscut una "nit de Sant Joan tranquil·la, amb menys gent de l'habitual als carrers i les platges buides". La Policia Local ha intervingut només en alguns incidents lleus, però sí que ha detectat falta d'ús de la mascareta, especialment en la gent jove.

Leer más en  El Eix Diari

Screenshot_20200620_190635_compress46.jp

18/06/2020

 

Amb el confinament s'han deixat de recaptar 62.000 euros en taxes i lloguer d'espais, segons dades de Node Film Clúster

El volum de produccions audiovisuals al Garraf i l'Alt Penedès caurà més d'un 40% aquest 2020 en comparació a l'any anterior degut a l'impacte del temporal Gloria i del confinament per la covid-19. Ho ha assegurat a l'ACN el director tècnic de Node Film Clúster, Santi Roig, que lamenta que el sector fa mesos que viu "castigat". Roig recorda que els talls de carreteres contra la sentència als líders independentistes ja van provocar un descens d'encàrrecs a finals del 2019, i destaca que enguany han encavalcat diverses situacions adverses. Pel que fa estrictament al confinament, Node Film Clúster calcula que s'han deixat de fer unes 50 produccions que haurien comportat una recaptació de 62.000 euros en taxes municipals i lloguer d'espais.

L'ens calcula que, del 3 de març al 6 de juny, hauria pogut gestionar mig centenar d'encàrrecs, entre rodatges, films, videoclips, espots publicitaris i sessions fotogràfiques. Tot i que el confinament va començar a mitjans de març, Node Film Clúster ja va constatar una frenada de l'activitat deu dies abans, els quals van ser un preludi de la interrupció forçosa que arribaria amb l'estat d'alarma.

Malgrat a mitjans de maig -amb la fase 1 de la desescalada- ja s'haurien pogut reprendre les produccions, la lentitud amb què s'ha tornat a posar en marxa el sector i la reactivació de la part més burocràtica han fet que els primers treballs no hagin arribat fins aquest mes de juny. Econòmicament, els tres mesos d'aturada han comportat que s'hagin deixat de recaptar 12.000 euros en taxes municipals i 50.000 euros en lloguer d'espais, segons ha detallat a l'ACN Santi Roig des de Node Film Clúster.

Roig assegura que el sector fa mesos que acumula un "càstig" per la correlació de situacions adverses a què s'ha enfrontat. Assenyala que a finals del 2019 ja va haver una descens de l'activitat degut a les protestes contra la sentència als líders independentistes, ja que els talls de carreteres a l'àrea metropolitana van dificultar la mobilitat de tota la infraestructura necessària per a les produccions audiovisuals.

Al cap de pocs mesos, recorda, el Gloria va destrossar tot el litoral "i els ajuntaments no consideraven prioritari gestionar els permisos per a rodatges". Superats els efectes d'aquell temporal, Roig diu que el sector va agafar un "bon ritme" que es va veure interromput amb l'auge de la covid-19 a l'estranger. "Al febrer ja no venien encàrrecs coreans, ni japonesos ni italians", assegura, i recorda que al cap de poques setmanes l'activitat a Catalunya es va aturar del tot.

Leer más en El Eix Diari

Screenshot_20200620_190831_com.android.c

18/06/2020

Entre los cambios, se eliminan las franjas horarias para todas las actividades y la movilidad es libre para toda Cataluña.

Sitges ha entrado a partir de hoy, jueves, 18 de junio, en la fase 3 del desconfinamiento. El Ministerio de Sanidad ha aprobado la propuesta del comité técnico del Plan Territorial de Protección Civil de Cataluña, el Procicat, porque toda Cataluña pase a la fase 3 de la desescalada.

Con este cambio en la fase 3, la movilidad es libre para toda Cataluña y la Generalitat recupera las competencias para regular la desescalada en todo el país.

Las principales novedades de la Fase 3 son: 

Grupos sociales: se pueden hacer encuentros sociales de hasta máximo 20 personas.

Desaparecen las franjas horarias para todas las actividades.

La movilidad es libre para toda Cataluña y, por tanto no hay restricciones de movilidad dentro del país.

Terrazas de Bares y restaurantes: se permite la ocupación hasta el 75% de las mesas autorizadas. En el interior de los locales se permite el consumo siempre que no superen el 50% del aforo. El consumo también puede ser en la barra.

Los establecimientos, los locales, los centros comerciales y de prestación de servicios pueden abrir al público siempre que se reduzca al 50% del aforo en cada una de las plantas y que se garantice la distancia social.

Hoteles y alojamientos turísticspoden abrir las zonas comunes y ocuparlas hasta el 50% del aforo y con condiciones de seguridad e higiene.

Discotecas y bares de ocio nocturno pueden reabrir con un tercio del aforo y otras restricciones.

Cines, teatros, auditorios circos y espacios similares: pueden abrir con un máximo del 50% del aforo con localidades presassignades. Fuera de los anteriores, 50% del aforo autorizado, y los espacios cerrados un máximo de 80 personas y los espacios abiertos un máximo de 800 personas pero sentadas.

Leer más en  Platgessitges.com

Screenshot_20200613_095722_compress63.jp

Actualización

15/06/2020

La revetlla comptarà amb un dispositiu de seguretat especial de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada

L'Ajuntament de Sitges no permetrà la celebració de revetlles de Sant Joan a les platges del municipi a causa de les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19. Des de les 18.00 hores del dia 23 de juny fins a les 10.00 hores del dia 24 les platges estaran tancades per evitar grans concentracions de persones en aquests espais. Aquesta acció es durà a terme també a altres poblacions del litoral com Barcelona, Cubelles, entre d’altres ciutats properes.

Un dispositiu de seguretat, format per agents de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i amb el reforç d’agents de seguretat privada, vetllarà per garantir la seguretat la revetlla de Sant Joan. El dispositiu especial de seguretat també tindrà una especial atenció a la platja de Les Botigues, on s’establiran controls policials des del matí i es prohibirà el pas de vehicles al passeig Marítim. Durant la nit de Sant Joan, els agents policials realitzaran també controls de trànsit i de carrer, entre altres actuacions. 

L’Ajuntament de Sitges recomana una revetlla amb petites concentracions a les cases amb família o amics i mantenint totes les mesures de seguretat i higiene. El regidor de Governació, Eduard Terrado, assegura que “aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones. Per aquest motiu i com a mesura preventiva, ens veiem obligats a dur a terme el tancament de platges i evitar aglomeracions de persones”.

Leer más en El Eix Diari

La Policía Local de Sitges prepara el dispositivo preventivo especial de San Juan

11/06/2020

 

Dispositivo preventivo especial de San Juan: El Ayuntamiento hace un llamamiento a la responsabilidad en la primera fecha señalada del calendario festivo después del confinamiento, y recuerda que hay que seguir las indicaciones de seguridad establecidas

Entre las actuaciones previstas hay controles de tráfico y de calle.

El Ayuntamiento de Sitges recuerda que, a pesar de que se prevé que el municipio se encuentre a la Fase 3 de la desescalada,

es importante mantener todas las medidas de seguridad para evitar los contagios (distancia de seguridad, uso de mascarillas y lavado de manos) y evitar las concentraciones de personas.

El concejal de Gobernación, Eduardo Terrado, ha hecho un llamamiento al civismo y ha explicado que “este San Juan será la primera fiesta importante después de casi 3 meses de confinamiento y, a pesar de todos tenemos ganas de ver a los amigos y hacer celebraciones, no tenemos que perder de vista que aún nos encontramos en alerta sanitaria y que depende de todos nosotros que podamos avanzar con seguridad en la desescalada “.

El concejal ha remarcado que “este será un San Juan diferente, que podemos vivir y disfrutar en familia o pequeños grupos de amigos en casa” y ha insistido en que “es importante evitar aglomeraciones masivas”.

 

El dispositivo especial de San Juan tendrá una especial atención en la playa de Les Botigues, donde se establecerán controles policiales desde la mañana y se prohibirá el paso de vehículos en el paseo marítimo.

La Policía Local contará con el refuerzo de agentes de seguridad privada y actuará en coordinación con la Policía Local de Castelldefels, así como con los Mossos.

Leer más en SitgesActiu

Screenshot_20200608_175303_compress96.jp

08/06/2020

 

Diversos municipis de la zona informen que les dues comarques s'integren a la regió sanitària metropolitana

La mobilitat entre l'Alt Penedès, el Garraf, Barcelona i l'àrea metropolitana ja està permesa des d'aquesta mitjanit, segons ha informat Protecció Civil a través de Twitter. Segons el tuit, Garraf i Alt Penedès han quedat integrats "a efectes de mobilitat" amb la regió sanitària de Barcelona des d'aquesta mitjanit. Des fet, des d'aquest dilluns, totes aquestes àrees es troben en la mateixa fase de desescalada, la fase 2.

 

La mobilitat, però, no havia estat permesa entre aquestes zones quan havien coincidit en fase 1. Diversos municipis de la zona, com el de Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès, han informat que el Garraf i l'Alt Penedès s'integren a partir d'ara en la regió sanitària de Barcelona i l'àrea metropolitana. El Departament de Salut va separar fa unes setmanes el Garraf i l'Alt Penedès de la regió sanitària metropolitana sud per accelerar el seu pas a la fase 1, ja que l'impacte de l'epidèmia de la covid-19 era menor.

Leer más en El Eix Diari

Leer más en La Vanguardia

29/05/2020

 

Es preveu la contractació de 30 persones per dur a terme tasques informatives i de control d’aforament

Sitges permetrà el bany recreatiu a partir de 2 de juny un cop s’entri dilluns, dia 1 de juny, a la Fase 2 de la desescalada. A partir d’aquesta data, s’implementaran de forma progressiva les mesures de seguretat i sanitàries. Entre aquestes, es preveu la contractació de més de 30 persones per dur a terme tasques informatives i de control d’aforament durant 3 mesos. Altres accions que es duran a terme, són la difusió dels principals missatges de seguretat a través del servei de la megafonia de les platges.

El regidor de Platges i Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “després d’estar treballant molt intensament per poder garantir un inici del bany recreatiu segur a les platges i començar a reactivar l’activitat en aquest sector, a partir del proper dimarts les platges aniran recuperant mica en mica el seu aspecte habitual”. El regidor remarca que “totes les mesures de seguretat i el 100% dels serveis habituals a les platges s’aniran implementant progressivament, coincidint amb la temporada més forta i de major afluència de persones”.

L’Ajuntament de Sitges ha elaborat dos protocols específics per a la temporada de bany en el marc de la pandèmia global de la Covid-19.

El primer pla té per objectiu mantenir un nivell adequat d’higiene dels elements o superfícies que puguin estar en contacte amb els usuaris de les platges. Diàriament es netejarà i es desinfectarà el mobiliari de la platja i les zones comunes com papereres, baranes, passeres, escales, entre altres elements. Els wc’s mòbils es netejaran sis cops al dia i seran principalment per a clients i treballadors de les guinguetes. Els wc’s d’obra situats a Terramar, Sant Sebastià i Aiguadolç, s’obriran més endavant i es desinfectaran després de cada ús.

Leer más en El Eix Diari

Screenshot_20200703_194003_compress24.jp

03/07/2020

Agentes los Mossos d'Esquadra y personal de seguridad de RENFE-ADIF han intensificado, desde finales del mes de junio, la campaña de controles de acceso a Sitges y a la zona del Garraf (Barcelona).

En un comunicado, la policía catalana ha explicado este viernes que, dado el crecimiento exponencial de visitantes que durante la temporada de playa se desplazan hasta el Garraf en ferrocarril, se han intensificado los controles destinados a evitar los hurtos y los robos con fuerza en los trenes, así como la detección de usuarios que viajan sin billete, con uno no validado correctamente o con uno falsificado.

PUBLICIDAD

 

El pasado 30 de junio, como resultado de uno de estos controles, se identificaron a 26 personas, 11 de las cuales fueron denunciadas por los interventores de RENFE-ADIF por cruzar las vías y 15 por no llevar billete.

Estos controles, iniciados a finales del mes de junio con el inicio de la temporada de playa, se mantendrán durante todo el verano. EFE

Leer más en  La Vanguardia

Screenshot_20200701_021749_compress8.jpg

28/06/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat alerta que el 35% dels residus a Catalunya es dipositen a abocadors i fa una crida a la responsabilitat ciutadana

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha alertat que el 35% dels residus a Catalunya encara es dipositen en abocadors, mentre que la Unió Europea ha determinat que el 2030 només es pugui arribar al 10%. En aquest sentit, Calvet ha fet una crida a la coresponsabilitat ciutadana per ser "més capaços" de separar es residus i aconseguir una millor gestió i ha explicat que les administracions ja fan "un esforç" per caminar en aquesta direcció. El conseller s'ha expressat en aquest sentit durant una visita a les obres de l'abocador del Garraf, que es troben en l'última fase de clausura i de restauració paisatgística. "El dipòsit està culminant el seu retorn a la natura i a l'ús públic", ha assenyalat.

Durant la visita, Calvet ha remarcat que als anys 80 a Catalunya hi havia uns 2.000 abocadors, xifra que actualment s'ha reduït a uns 25. Segons el conseller, això ha estat fruit "d'una constant política de gestió de residus".

En relació a les obres de l'abocador, Calvet ha assegurat que compten amb un gran "reconeixement internacional" i ha dit que es tracta d'un espai d'unes 40 hectàrees que havia estat "molt degradat" i que ara podrà ser "d'utilització per a tota la ciutadania".

El conseller ha recordat que des del 2018 s'estan executant les obres de restauració gràcies a una inversió de 33,4 milions d'euros de l'Agència de Residus de Catalunya, treballs que havien quedat pendents el 2010 per manca de fons. Es preveu acabar les obres durant el 2021.

Leer más en  El Eix Diari

Screenshot_20200614_204813_compress7.jpg

11/06/2020

 

El Jurat Nacional de Bandera Blava es va reunir el 5 i el 6 de febrer de 2020 a la seu de l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), una entitat sense ànim de lucre cofundadora de la FEE

Un total de 18 platges del litoral del Garraf i el Baix Penedès i 4 ports han estat guardonats enguany amb el distintiu de qualitat Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE, per les sigles en anglès) mitjançant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Espanya.

El Jurat Nacional de Bandera Blava es va reunir el 5 i el 6 de febrer de 2020 a la seu de l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), una entitat sense ànim de lucre cofundadora de la FEE. El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, per als ports, i la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, per a les platges, forma part de l’esmentat Jurat Nacional juntament amb la resta de comunitats autònomes.

A continuació, les platges i els ports que han obtingut el distintiu de Bandera Blava:

BARCELONA: De les 30 candidatures de platges presentades, 27 han obtingut el distintiu (una més respecte el 2019). Els 9 ports que han presentat candidatura, han obtingut la Bandera Blava.

Platges

Malgrat de Mar: Malgrat (Centre) i De l’Astillero

Sitges: Aiguadolç, la Barra, la Ribera, les Botigues i Sant Sebastià

Vilanova i la Geltrú: d’Adarró, Ribes-Roges, Sant Gervasi i Ibersol

Cubelles: Llarga

Ports

Sitges: CN Garraf, PD Aiguadolç i Port Ginesta

Leer más en El Eix Diari

Screenshot_20200530_025244_com.android.c

29/05/2020

 

El Departament de Salut remarca que les dues comarques són un subsector sanitari independent

Els Mossos d'Esquadra han rectificat el criteri sobre la mobilitat entre l'Alt Penedès-Garraf i el Baix Llobregat i l'Hospitalet, i diuen que no estan permesos els desplaçaments d'una banda a l'altre, encara que formin la mateixa regió sanitària i comparteixin fase del desconfinament. El cos policial ha assumit el criteri marcat per la Conselleria de Salut, que remarca que l'Alt Penedès i el Garraf actuen com un subsector independent durant tota la desescalada, ja que van entrar a la fase 1 abans que la resta. El canvi als Mossos arriba després que l'ACN publiqués les contradiccions amb Salut. Fonts policials remarquen que preval el criteri de la Conselleria "perquè són restriccions de mobilitat derivades d'una crisi sanitària".

"El criteri que ha de prevaldre és el de Salut, que és qui coordina la crisi sanitària i el desconfinament", apunten les fonts consultades després de fer-se pública la controvèrsia. D'aquesta manera, la Conselleria considera que l'Alt Penedès i el Garraf actuen com un subsector sanitari dins la regió, i manté aquesta divisió durant totes les fases del desconfinament fins que es permeti la circulació entre regions.

Els Mossos havien assegurat a l'ACN que durant aquesta setmana es permetia la mobilitat entre tots els municipis de la regió sanitària Metropolitana Sud -Hospitalet de Llobregat, Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf-, perquè comparteixen la mateixa fase. Tot i que el territori penedesenc va entrar a la fase 1 una setmana abans que la resta, el cos policial interpretava que no existien restriccions de circulació perquè tota la regió era al mateix punt. A partir d'ara, però, tractaran l'Alt Penedès-Garraf com un subsector independent, tal com indica Salut.

Leer más en El Eix Diari

Screenshot_20200521_081554_compress91.jp

21/05/2020

 

‘Agua salada’, el debut literario de la británica, explora la vida de una chica de clase trabajadora

Leemos: “Los dos pilares de Londres son el dinero y la ambición, y a mí no me sobra ni de una cosa ni de la otra. Me sentía como si el manojo de cables y líneas telefónicas tendidos por toda la ciudad fuesen hilos de una red de pesca llena de banqueros y creativos insulsos, envueltos en el resplandor del papel moneda y las mochilas holográficas. Yo era algo pequeño, débil e indeseable. Me escurría por los agujeros y caía hasta lo más profundo del lecho oceánico. Contemplaba a aquella gente desde mi atalaya tras la barra. Me fijaba en el color de las uñas, en el olor de los perfumes y en cuantas veces iban al lavabo a lo largo de la noche. Ellas no se fijaban en mí”.

Tenemos una voz nueva en la librería. Jessica Andrews (Sunderland, 1992), británica residente en Garraf, localidad costera muy cercana a Sitges, publica su primera novela, ‘Agua salada’ (Seix Barral), a la que pertenece el extracto precedente. Se sitúa en algún lugar entre Sally Rooney y Ken Loach, saltando de lo romántico a lo trágico, siendo dulce y salvaje a la vez. Las olas que constituyen sus capítulos cortos –bastantes, de menos de una pagina– traen a la orilla la fiesta y la calma. La protagonista, Lucy, se va descubriendo a sí misma en un entorno que incluye: un brutal padre alcohólico, las estrecheces de la clase obrera, una carrera universitaria, los excesos de la noche londinense y la calma de un pueblecito irlandés, cuyo paisaje es descrito de una forma que se mete dentro del lector.

-¿Desde cuándo vive en Garraf?

-Desde el pasado octubre. Antes estuve un año en Barcelona.

Ver más en La Vanguardia

Screenshot_20200515_212851_compress7.jpg

15/05/2020

 

El Ayuntamiento de Sitges habilita un correo electrónico terrasses@sitges.cat para resolver dudas, consultas o peticiones varias.

Los establecimientos de restauración y hostelería podrán ocupar el 50% de las terrazas y deberán cumplir las medidas de seguridad y las condiciones de la fase 1 decretadas por las autoridades sanitarias para poder funcionar.

A partir del próximo lunes 18 de mayo, si el gobierno del Estado lo autoriza, Sitges pasará a la fase 1 de la desescalada, en la que las terrazas de bares y restaurantes podrán volver a instalarse con la limitación de reducir el número de mesas a la mitad y garantizando las medidas de higiene y prevención decretadas por las autoridades sanitarias y de seguridad.

El Ayuntamiento recuerda que el aforo de las terrazas se reducirá al 50%, hay que mantener una distancia de seguridad de 2 metros entre mesas y se debe garantizar en todo momento las medidas sanitarias y de seguridad.

El ayuntamiento de Sitges estudiará caso por caso la situación de las terrazas y prevé que se pueda hacer una petición de ampliación en función de cada situación.

De ahí que quiera solicitarla, podrá hacerlo a través del correo terrasses@sitges.cat indicando en el asunto “Ampliación” y la dirección de la terraza.

Esta petición, deberá ir acompañada de la explicación de los motivos y adjuntando una o más fotografías del estado actual y una imagen de la propuesta.

Este mismo correo, se ha habilitado para resolver dudas, consultas o peticiones varias del sector de la restauración.

Ver más en SitgesActiu

IMG_20200423_174705%7E2_compress62.jpg

30/04/2020

 

Las playas de Sitges reabrirán Todos los accesos a las playas del municipio han sido cerrados desde que se decretó el confinamiento como medida para evitar la propagación del coronavirus. A partir del próximo lunes se podrá ir a pasear pero se mantiene prohibido el baño y sentarse en la playa como medida preventiva y de seguridad para evitar concentraciones de personas y garantizar la distancia mínima necesaria.

El Ayuntamiento abrirá de nuevo los accesos a las playas de Sitges a partir del 4 de mayo,

aunque sus usos serán restringidos como medida de seguridad y preventiva para evitar nuevos contagios.

Así, a partir del próximo lunes estará permitido hacer deporte de manera individual, pasear por la arena y mojarse los pies a los siguientes grupos de población:

niños acompañados de un adulto, personas mayores o miembros del mismo núcleo de convivencia,

siempre manteniendo las distancias de seguridad y demás medidas preventivas.

Por el contrario, no se permitirá permanecer en la playa ni realizar actividades, como picnics o encuentros de amigos.

No estará permitido, tampoco, estirarse a tomar el sol, bañarse o pasear perros (excepto en las playas de Vallcarca y playa del Cellerot, donde se permite la entrada de estos animales).

····

Playas abiertas

Les Botigues, Ginesta, Garraf, Vallcarca, Marina Aiguadolç, Cala Balmins, Sant Sebastià, La Fragata, La Ribera, La Barra, Terramar, Anquines, El Cellerot

Ver más en SitgesActiu

Screenshot_20200426_180924_compress3.jpg

24/04/2020

 

L'albirament s'ha produït a unes 20 milles de la costa en dos dies consecutius.

Uns pescadors de Vilanova han captat dos taurons pelegrins al litoral del Garraf. L'albirament s'ha produït a unes 20 milles de la costa en dos dies consecutius. Els pescadors que han pogut prendre imatges dels dos taurons són col·laboradors de l'associació Edmaktub i si bé avui han vist els animals a 20 milles de la costa, ahir ho van fer molt més a prop, a unes 8 milles.

Aquests peixos poden arribar a fer 10 metres de llargada i són filtradors, és a dir, s'alimenten de zooplàncton, peixos de mida petita i petits crustacis que recullen de forma passiva al desplaçar-se. Des de l'associació Edmaktub asseguren que "no és tan estrany veure'ls en aquesta zona i profunditat ja que encara que es tracta d'una espècie pelàgica, sovint s'aproxima a zones més costaneres".

Ver más en L'Eix Diari

Screenshot_20200411_111534_compress39.jp

09/04/2020

 

Los Mossos intensifican los controles para evitar los desplazamientos habituales de Semana Santa y que este año debido al Estado de Alarma han sido prohibidos.

Este cuerpo de seguridad activa cerca de 500 controles en todo el país para evitar los desplazamientos a segundas residencias.

Las Costas de Garraf y los Peajes de Vallcarca son dos de los puntos donde los agentes están haciendo estos controles.

Los puntos de control serán fijas y dinámicos para conseguir el máximo de eficacia y restringir la movilidad hacia municipios donde hay segundas residencias.

Los agentes desplegados en estos puntos identificarán y denunciarán a todas aquellas personas que circulen sin ningún motivo previsto en la normativa vigente.

Los Mossos intensifican los controles Recordad que las sanciones por infringir estas medidas oscilan entre los 600 y los 30.000 euros

Las actividades al aire libre, como esquiar, pasear, hacer deporte, ir en bicicleta o practicar running están actualmente prohibidas.

En este sentido, y aparte de los controles que se establecerán en la red viaria, los mozos también velarán para que no se realicen este tipo de actividades

y trabajarán para conseguir que las personas se queden en casa como medida necesaria para evitar la propagación de la Covid- 19 y el colapso del sistema sanitario.

Leer más en Sitgesactiu

23/05/2020

 

El Departamento de Territorio y Sostenibilidad de la Generalitat de Cataluña ya ha concedido el permiso a quince de los diecisiete municipios del Garraf, Baix Penedès, Tarragonès y el Baix Camp que este jueves pidieron la autorización para iniciar el montaje de las instalaciones instalaciones de servicios públicos y privados en las playas

Con el estado de alarma los trámites quedaron paralizados, pero Territorio y Sostenibilidad envió una carta a los ayuntamientos emplazándolos, si lo consideraban conveniente, a pedir una prórroga de las autorizaciones del 2019 con las condiciones del año pasado, una opción a la que se acogieron algunos de los consistorios.

 

Las playas de Garraf ya tienen permiso. Los 17 municipios hicieron una petición conjunta con el objetivo de favorecer la recuperación económica y la reactivación de los servicios “con todas las garantías sanitarias”.

 

Los 17 municipios son Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Bará, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp y Villanueva del Niño.

Según el Departamento, sólo dos no tienen la autorización, uno de los cuales es Tarragona, que hasta este jueves no tramitó la solicitud de prórroga.

Aparte, y teniendo en cuenta la crisis económica derivada de la pandémia del Covid-19, los mismos municipios reclamaron al Ministerio para la Transición Ecológica que exonerase los concesionarios de servicios en las playas de pagar las tasas de empleo desde el comienzo de la pandémia y hasta final de año.

Leer más en SitgesActiu

Aquí puedes ver todas las playas de Sitges

Screenshot_20200322_222632%7E2_compress5

11/03/2020

Els hotels de Sitges han vist com la crisi del coronavirus ha aturat completament l'activitat relacionada amb el turisme de negocis en plena temporada alta. Oskar Stöber, president del Gremi d'Hostaleria, xifra en un 90% les cancel·lacions de congressos, presentacions o reunions de negocis previstes pel mes de març i es tem un escenari similar pel mes d'abril. "El sector està patint moltíssim perquè molts establiments s'estan quedant sense alternatives perquè aquesta no és una època de turisme individual rellevant", lamenta. Per contra, a un mes de la Setmana Santa, tot i que les reserves s'han alentit una mica, les cancel·lacions no són significatives i es confia en tenir bones xifres d'ocupació amb les reserves de darrera hora.

 

ACN Sitges

20/05/2020

 

Les obres d’emergència han consistit en la reposició de pedres d’escullera al llarg del dic, per reforçar, donar més estabilitat a la infraestructura i reduir els ultrapassaments d’onatges amb futurs temporals

L’empresa pública Ports de la Generalitat finalitza aquesta setmana les obres d’emergència per reparar els desperfectes ocasionats pel temporal al port del Garraf. Per arranjar l’avaria s’han fet dues tipologies de reparació, una primera tipologia per reconstruir tot el dic, en especial la part de l‘arrencada del dic, i una segona per reparar i reconstruir el perfil de l’escullera. Les obres han tingut un cost de 465.000 euros i un termini d’execució de tres mesos, tot i que han finalitzat tres setmanes abans.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i dels vicepresidents del Club Nàutic Garraf, Rafa Moron i Josep Maria Roca, ha visitat aquest dimecres el port del Garraf, un cop enllestides les obres de reparació de l’avaria. Sobre l’actuació, Joan Pere Gómez ha explicat que “l’Administració portuària ha destinat gairebé mig milió d’euros a la rehabilitació del dic de llevant, amb danys estructurals ocasionats per la borrasca Gloria”. Gómez ha afegit: “Hem actuat amb celeritat per reparar, reforçar i protegir el dic, i perquè el port donés recer als usuaris, les embarcacions amarrades i les instal·lacions del port”.

Leer más en El Eix Diari

Leer más en SitgesActiu

Screenshot_20200325_154416_com.android.c

25/03/2020

 

Policía Local controla las Masías. Agentes de la Policía Local de Sitges llegan a todo el término municipal de Sitges para comprobar el mantenimiento de las medidas de confinamiento por el coronavirus.

Durante este martes efectivos policiales han visitado las vecinas y los vecinos de las masías del Parque Natural del Garraf.

También se ha hecho patrullaje a los tres puertos deportivos de Sitges: puerto de Aiguadolç, puerto del Garraf y puerto Ginesta porque hay barcos, donde reside gente y se ha ido a comprobar que se respeten las restricciones de movilidad.

Los controles de la Policía Local para mantener las medidas de confinamiento por el coronavirus se han intensificado para llegar a todo el término de Sitges.

Agentes de este cuerpo policial se han desplazado durante este martes a las masías del Parque del Garraf para comprobar que las vecinas y los vecinos se encontraban bien y para vigilar que se respetaran las medidas de seguridad para evitar la propagación del Covid-19 y que nadie se saltara el confinamiento decretado.

A lo largo de esta actuación, la Policía Local no ha visto ninguna infracción, ni ha interpuesto ninguna denuncia tras constatar como los residentes en estos puntos alejados del núcleo de Sitges quedan confinados en sus casas y han evitado traslados innecesarios.

Durante este dispositivo especial, la Policía Local también ha constatado que ninguna persona caminaba ni ningún ciclista circulaba por el camino de la Fita.

En paralelo, la intervención también ha llevado a otras dotaciones del cuerpo a realizar controles en los puertos deportivos de Sitges:

el Puerto de Aiguadolç, el Puerto de Garraf y el Port Ginesta donde hay algunos barcos que son residencias.

La Policía Local también los ha visitado para ver si se respetan las restricciones de movilidad.

Leer más en SitgesActiu

Acuerdo-entre-el-Gobierno-y-El-Margallo-

15/05/2020

 

Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d'inicia el desconfinament a Girona, Lleida, la Catalunya Central, el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Montseny

Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny continuaran en fase 0 però amb cert relaxament de mesures i Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf avançaran a la 1 a partir de dilluns que ve. Aquestes àrees se sumen a les autoritzades la setmana passada pel Ministeri: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran. El Ministeri ha anunciat un relaxament a la fase 0 que afectarà l’àmbit metropolità i el Baix Montseny. Entre elles, es podran botigues sense cita prèvia, flexibilitzar la celebració de vetlles, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament. En canvi, no es podran obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions socials o familiars de fins a 10 persones, com preveu la fase 1.

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 1 i però Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny es quedaran a la fase 0, que relaxarà les mesures per permetre fer certes activitats fins ara no permeses.

Leer más en El Eix

Screenshot_20200514_144137_compress10.jp

14/05/2020

 

La propuesta se enviará al Ministerio de Sanidad, que deberá tomar una decisión definitiva

El Govern de la Generalitat propondrá que las áreas del Garraf, Baix Montseny y el Alt Penedès también pasen a la fase 1, según ha podido saber RAC1 y ha podido confirmar La Vanguardia, en el marco de la desescalada por la pandemia de coronavirus . Se trata de áreas de gestión asistencial que forman parte de las regiones sanitarias de las áreas metropolitanas sur, en el caso del Garraf y el Alt Penedès, y norte, en el caso de Baix Montseny.

Esta propuesta también incluye Cunit, municipio del Baix Penedès que pertenece a la región sanitaria metropolitana sur, y que ahora puede pasar de fase porque forma parte del área gerencial del Garraf. La Generalitat enviará esta propuesta ahora al Ministerio de Sanidad, que debe tomar una decisión definitiva.

Leer más en La Vanguardia

Leer más en El Eix

POrt+Garraf_compress31.jpg

29/04/2020

 

A tot Catalunya s’invertiran 13 milions d’euros per a les actuacions d’emergència pel temporal Gloria, 2,4 milions per a infraestructures portuàries i 3,6 milions per a l’execució de l’obra compromesa de l’exercici anterior

·····

Ports de la Generalitat destinarà 13 milions d’euros per executar obres d’emergència per reparar els danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria a les tres zones portuàries, que inclouen els estudis duts a terme, la redacció dels projectes d’obres, la direcció de les obres i l’execució de les obres de reparació.

Zona Portuària Nord (4,2 M€). En el port de Blanes s’ha de reparar un tram del dic de recer, on el temporal va causar un esvoranc a la base del dic i una obertura a l’espatller. Es va fer una actuació provisional d’emergència, amb la col·locació de peces d’escullera per tapar l’esvoranc i l’obertura de l’espatller. Ara, queda pendent la reparació del tram afectat (1.963.000 €). A Sant Feliu de Guíxols es preveu l’arranjament del morrot, la part final del dic de recer del costat de la bocana, (1.457.363 €). A Palamós es farà l’arranjament de la zona de la Pedrera (444.973 €), i la rehabilitació de l’estació marítima que ja està en execució (287.043 €).

Zona Portuària Centre (2 M€). Al port d’Arenys de Mar s’està duent a terme la reparació del dic de recer amb la reposició de blocs de formigó per reparar les dues parts afectades, amb l’objectiu d’assegurar l’estabilitat del dic i la protecció del moll de llevant davant dels futurs temporals (1.650.000 €). Al port del Garraf de llevant s’està arranjant un tram del dic de recer on arrenca la infraestructura, amb l’aportació de blocs de pedra i el reforç d’un tram de l’espigó (384.153 €).

Ver más en L'Eix Diari

05/02/2020

 

Acuerdo entre los grupos municipales que integran el Gobierno Municipal con el grupo municipal ” El Margalló independiente para Sitges, Les Botigues y Garraf” para la aprobación del Presupuesto 2020

En el marco del debate para la aprobación de los Presupuestos del Ayuntamiento de Sitges para el ejercicio 2020, los Grupos Municipales ... manifiestan que El Margalló , Partido Independiente para les Botigues y Garraf, considera necesario que a través de los Presupuestos Municipales se concreten con dotaciones económicas los objetivos establecidos en el Plan de Actuación Municipal, comenzando este primer año del mandato, con la ejecución de las acciones e inversiones más urgentes entre las cuales se encuentra la ejecución y finalización de las obras de la estación depuradora Garraf (950.000€) y las obras de mejoras del acceso a la estación de Garraf (473.000 €)

Leer más en SitgesActiu

Screenshot_20191210_071024_com.android.c

09/12/2019

 

Estos meses de invierno parecen ser muy propicios para la música, no solo clásica o religiosa. Funcionan muy bien casi todos los estilos. Esto parece que han aprendido en Garraf, Barcelona, y junto al atractivo de su arquitectura tradicional sobre el Mediterráneo nos proponen una serie de conciertos.

Musica clásica: Quarteto Atenea en la propia iglesia de la localidad el domingo 15. El Quarteto Atenea está formado por: Andrea Santiago, violín; Gil Sisquella, violín; Bernat Santacana, viola y Alex Olmedo violonchelo. Formado en 2018 por estudiantes de la ESMUC y del Conservatorio del Liceu bajo la maestría del prestigioso Quarteto Casals.

Han actuado en diversos ciclos de conciertos en Manresa y en la propia Barcelona _ Festival Grec- y compartido escenario con el Kronos Quartet o el ciclo de Jóvenes Talentos del Pódium de Matadepera, 2019. Irán pronto al festival de Wissenbourg. 

El Bar del Tennis será el lugar más adecuado para Marcelo Mercadante Trío, que junto a Analía Carril, voz; Juan Esteban Cuacci, piano y el propio Mercadante al bandoneón. Actuarán allí el sábado 11 de enero con un espectáculo que lleva por nombre Todo Ayer/ Todo Hoy. El Tango toca y desarrolla todas las preguntas y respuestas sobre la vida misma, sobre el ser y el no ser, sobre ser humano (individuo) y ser un grupo humano (sociedad).

Los grandes clásicos del género abordan estos temas casi de manera despiadada, y se hace inconfundible la localización de estas obras, sin duda fueron escritas mirando el mundo desde el Sur, desde el Río de la Plata, de ahí La canción de Buenos Aires. 

Y ya el mes de febrero, vuelta a la iglesia de la localidad para asistir a un concierto de Jazz a cargo de Anders Bergcrantz “Electric Bass Trío” con el propio Bergcrantz a la trompeta, Dave Redmon – irlandés- al bajo eléctrico y el baterista mirandés afincado en Barcelona Gonzalo del Val . Será el domingo 9 de febrero.

Anders Bergcrantz ha tocado y grabado con algunos de los músicos de jazz más importantes de la historia, como Hubert Laws, Bill Evans, McCoy Tyner, Michael Brecker, Billy Hart o, entre otros, Richie Berirach y Dave Liebman. A la largo de su trayectoria, Bergcrantz ha sido reconocido con numerosos premios y distinciones y ha destacado por su estrecha colaboración con The Stockholm Royal Philarmonic Orchestra, con quienes lanzó un proyecto conocido como The Golden Record. Su estilo ha sido definido como poderoso y emocional y su técnica y capacidad expresión con el instrumento han fascinado a públicos de todas partes. Bergcrantz ha tocado en los escenarios más importantes del circuito del jazz internacional, obteniendo excelentes críticas en los medios de comunicación especializados y el aplauso del público.

Nada mal para una pequeña localidad que en invierno vuelve a su ser natural fuera de las aglomeraciones vacacionales. Un ejemplo y una invitación a coger la maleta y acercarse por allí.

Leer en docenotas.com

Conciertos Navidad
bottom of page